Γίνεται φόρτωση..

Φτιάξτε τον καλύτερο καφέ

Φτιάξτε τον καλύτερο καφέ: Πως να κάνετε έναν gourmet καφέ στο σπίτι

 

Μπορείτε να βγείτε έξω για να απολαύσετε ένα θεαματικό φλιτζάνι espresso,  καθώς  το να προσπαθήσουμε να διπλασιάσουμε τις πιθανότητες για έναν εκλεκτό espresso στο σπίτι φαντάζει, για πολλούς, δύσκολη υπόθεση. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να επενδύσει κάποιος ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την αγορά πολυτελή εξοπλισμού και ενός ακριβού καφέ. Αλλά δεν χρειάζεται μια μηχανή εσπρέσσο, ένας  μύλος και ακριβά χαρμάνια, για να φτιάξουμε έναν γευστικότατο espresso στην κουζίνα μας!!  Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να δημιουργήσετε μία ζεστή και αχνιστή ευδαιμονία γεύσης.

 

Επιλέξτε τη μηχανή καφέ


Όλες οι μηχανές καφέ λειτουργούν με βάση τις ίδιες αρχές, έτσι το πιο ακριβό δεν είναι απαραίτητα και το καλύτερο. Ωστόσο, αξίζει να επενδύσεις επιπλέον χρήματα σε μία μηχανή καφέ με αυτόματο χρονοδιακόπτη . Αφήνοντας αναμμένη τη μηχανή καφέ για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο μηχάνημα και καμένα κατάλοιπα στη συσκευή, τα οποία είναι δύσκολο να καθαριστούν. Επίσης, αν έχετε την τάση να πίνετε αργά τον espresso σας, ένα μεταλλικό ή ισοθερμικό φλιτζάνι κρατά τον καφέ σας ζεστό περισσότερο χρόνο από τα συνηθισμένα φλιτζάνια.

 

Τι γίνεται με το νερό


Πάντα να χρησιμοποιείτε κρύο νερό για την παρασκευή του espresso. Είναι πιο εύκολο για τη μηχανή σας και αυτό κάνει τον καφέ σας πιο ζεστό. Εάν το νερό στην περιοχή σας είναι σκληρό, τα άλατα θα επιβραδύνουν την απόδοση της μηχανής σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις και εφόσον υπάρχει η δυνατότητα είναι καλό να χρησιμοποιείτε εμφιαλωμένο νερό αντί για νερό της βρύσης. Μπορείτε επίσης να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του μηχανήματός σας, άσχετα εάν το νερό σας είναι σκληρό ή μη, κάνοντας αφαλάτωση στη μηχανή σας μία φορά το μήνα. Μπορείτε να βρείτε ειδικά καθαριστικά στα περισσότερα super markets και σε χαμηλές τιμές. Εάν το νερό σας είναι σκληρό, όταν αφαλατώνετε τη μηχανή καλό είναι να βάζετε διπλή δόση καθαριστικού.

 

Η γιορτή της γεύσης


Η μάρκα του καφέ που χρησιμοποιείτε είναι το μόνο κομμάτι όπου το ακριβότερο είναι συνήθως το καλύτερο. Δεν χρειάζεται να κάνετε φιγούρα με πανάκριβα gourmet χαρμάνια, αλλά τις περισσότερες φορές κάποια χαρμάνια αξίζουν τα επιπλέον χρήματα που ίσως χρειαστεί να πληρώσετε. Επίσης, μη χρησιμοποιείτε πάντα τη δόση καφέ που αναγράφεται στις οδηγίες. Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιώντας λιγότερη ποσότητα καφέ μπορείτε να έχετε ένα πιο εύγεστο και μεστωμένο αποτέλεσμα. Μόλις επιλέξετε τη μάρκα που σας αρέσει, πειραματιστείτε με τις αναλογίες μέχρι να καταλήξετε στα επιθυμητά αποτελέσματα. Μήπως θέλετε ποικιλία στη γεύση; Μπορείτε να προσθέσετε στους κόκκους, πριν από την άλεση, μια πολύ μικρή ποσότητα από μπαχαρικά όπως κανέλα, κακάο, βανίλια ή μοσχοκάρυδο και το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.

 

Κόκκοι, αφού χρησιμοποιηθούν


Μόλις ολοκληρωθεί η εκροή του  καφέ σας αφαιρέστε το σκεύος απόθεσης των κόκκων που χρησιμοποιήθηκαν και αδειάστε το (για την ενίσχυση της οικολογικής μας συνείδησης​​: Οι κόκκοι καφέ, αφού χρησιμοποιηθούν, γίνονται ένα πρώτης τάξεως λίπασμα για τα φυτά εσωτερικού χώρου).  Μετά την ολοκλήρωση της παραγωγής του καφέ, οι κόκκοι κατακάθονται και ρευστοποιούνται. Αυτό παράγει ένα πικρό λάδι και αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε μικρές στάλες να στάξουν στον καφέ, αφήνοντας έτσι μία καμένη επίγευση. Ο καφές σας θα μείνει φρέσκος περισσότερο και ως μπόνους με αυτό το τέχνασμα, μειώνεται η  χρώση της μηχανής σας!

 

Τελικά δεν θέλει κόπο ούτε χρήματα! Θέλει μόνο τρόπο για να φτιάξετε τον καλύτερο καφέ στο σπίτι!!